articles @ bsohetgrotehuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Meivakantie

Beste Ouders,

We hebben weer een hele fijne meivakantie gehad. Er is veel gedaan en heerlijk gespeeld.
Juf Mirjam en Thea hebben hieronder iets geschreven om jullie een beeld te geven van deze heerlijke vakantie.

Dinsdag 28 april vroeg ik de kinderen bij het sap drinken wat ze graag wilden doen vandaag. Er kwamen verschillende antwoorden: op het schoolplein voetballen, binnen blijven, naar de duintjes, verder Uno spelen (waar ze de ochtend mee begonnen waren met zijn tienen). Toevallig ving ik een gesmoezel op over een vergeten vergroot glas om fikkie te stoken!

Daar kon ik wel wat mee: zullen we vuur maken? Gejuich steeg op en iedereen begon met roepen wat er moest gebeuren en wie er nou de beste stoker was… Ik heb ze aan het werk gezet: eerst hout verzamelen, hout zagen, een vuurplek maken van zand en de vuurkorf halen. Wat zijn ze er druk mee geweest!

Ze hadden nauwelijks tijd om te lunchen. Na de lunch hebben ze een mooie vuurplek gemaakt. Om het vuur brandend te houden mochten de kinderen die het wilden/durfden er een stammetje opgooien. In een grote kring hebben alle kinderen om het vuur heen gezeten en konden we genieten van lekker warm sap.

Aan het einde van de middag hebben de jongens heel ijverig gezorgd dat het plein er weer netjes uitzag. De bezems, scheppen en kruiwagens hebben ze, zonder dat ik het hoefde te vragen, zelf naar de schuur gebracht! Ik ben trots op de vuurmannen! Aan het einde van de dag zat ik met een blij gevoel op de fiets weer naar huis.

Groet, Mirjam

Op donderdag 7 mei zijn we met een aantal kinderen naar de Rudolf Steiner kliniek gewandeld om samen met de bewoners pizza te bakken. We werden hartelijk begroet, er zaten al bewoners op ons te wachten. Er werden heel wat tomaten en paprika gesneden, onze kinderen deden het voor, en sommige bewoners gingen mee doen.

Er waren ook kinderen die een praatje maakten met de bewoners, ze waren heel erg verbaasd dat sommige mensen stokdoof waren, en dat ze moesten schreeuwen. De kok kwam ook langs, hij liet zien hoe je een pizza mooi dun en plat krijgt. Alle kinderen mochten mee naar de keuken om de pizza in de oven te zetten.

Na al het harden werken was er sap en koekjes, de pizza was ondertussen klaar. De kinderen en de bewoners hebben er van gesmuld. We zijn uitgezwaaid, iedereen was tevreden.

Groeten Sylvia en Thea.