articles @ bsohetgrotehuis.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Vliersap maken

Toen ik het plan maakte om een keer vlier te gaan plukken met de kinderen (om er limonade van te maken) stond er ineens een kant-en-klare vlierpot te trekken in het Boshuis! Dat was een verrassing van Thea!
Thea heeft voor alle huizen een heerlijke pot neergezet waar de kinderen vliersap van kunnen maken.

Daar gingen we dan op een middag na het eten met scharen en touwtjes in de mand en een grote lege pot. Sommige kinderen hielpen de pot met vlierbloesems te vullen en anderen ravotten op het pas gemaaide grasveldje. Daarna gingen we nog langs de mooie margrieten in de duintjes om bosjes bloemen te plukken. Ieder kind met een eigen schaartje……zo ontstonden verrassende boeketjes. Het is zo mooi om te zien: de kinderen die helemaal opgaan in het groen. Dat gun ik elk kind!
Weer thuisgekomen hebben we de vlier nog helemaal afgemaakt met citroen en water. Omdat het op de grond gebeurde konden de kinderen het helemaal meebeleven en proeven….want citroen is zuur, hoor.
Toen de kinderen met de overgebleven citroenhulsen wilden spelen ontstonden er met bloemblaadjes nog prachtige stillevens. Prachtig voor op de seizoenstafel!
Bij het sap drinken stond er een volle pot vlierbloesem te trekken, die heerlijk rook.

Van de pot van Thea konden we echte limonade maken en de drie kinderen die de honing erdoorheen roerden vonden het heeeeeeerlijk toen ze hun lepel mochten aflikken.
Dat belooft nog wat voor volgende week als we allemaal vlierbloesemlimonade gaan drinken.

Dat was weer een mooie lentemiddag in Het Grote Huis

Groet Juf Corine